Afbeelding
Foto:

Vrouw Holle in Doornenburg?

DOORNENBURG - Woensdag 17 februari organiseerde de Historische Kring Doornenburg voor het eerst een wandeltocht voor kinderen van de basisschool. Ben Geurts en Luuk Timmers trokken met zes kinderen, in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar, door het dorp: aan de hand van foto’s van vroeger en nu kijken en horen hoe het dorp in meer dan honderd jaar is veranderd.

De Kring wilde de kinderen laten zien dat Doornenburg nog veel meer moois heeft dan het Fort Pannerden en het Kasteel. Het werd een heerlijke middag. Zon, weetgierige kinderen en nieuwsgierige dorpsbewoners. De tocht begon en het eindigde in het Ontmoetingscentrum. Wandelen langs huizen van vroeger (van arbeiders en steenfabrikanten), veerhuis Holenoever, botterfabriek, oorlogsmonument, 1000-jarige eik en nog veel meer. Vertellen over hoe het vroeger was om te wonen in een klein dorp aan de rivieren. En zeker ook wat dit betekende voor kinderen.

Bij een van de oudste huizen van het dorp, met een oude waterput, dachten ze zowaar dat vrouw Holle er woonde (foto). Na afloop leuke reacties van kinderen en ouders. Als Historische Kring hebben we de smaak te pakken. Maar .. we hebben meer smaken. Kom eens binnenlopen tijdens een werk- of inloopavond: de eerstvolgende is dinsdag 1 maart vanaf 19.00 uur, in het Ontmoetingscentrum. (info@historischekringdoornenburg.nl).