Foto: Henk Sluiter
Foto: Henk Sluiter Foto:

Dolle dagen in Keujesgat!

ANGEREN - Kom gezellig carnaval vieren in het Keujesgat onder het motto van Prins Dick van 't Roode Wald en prinses Yvonne; 'Wij make'graag overal 'n feestje van!'.

Zaterdag 6 februari: Bouwersbal

Het is weer tijd voor de opwarmer van de optocht: het bouwersbal. Op deze feestavond, met muziek van Seven Days Music, wordt alvast een stukje van de sluier opgelicht over de onderwerpen van de diverse bouwgroepen. Aanvang 20:11 in het dorphuis.

Kom allen naar dit grootse, gezellige en drukbezochte carnavalsfeest in Angeren.

Zondag 7 februari: Angerse optocht

Lingewaards mooiste carnavalsoptocht. De lange, gekleurde optocht start om 13.30 uur vanaf het kermisterrein aan de Zahnstraat. Tijdens de optocht kunt u weer stemmen uitbrengen voor de publieksprijs. Willen de aanwonende van de route deze autovrij houden. De route staat vermeld in 't Keuje. Bij voorbaat dank voor uw medewerking. Het eindpunt is het dorpshuis in Angeren. Hier zal tevens rond 17.00 uur de prijsuitreiking van de optocht zijn. In het dorpshuis kan met live muziek nog nagefeest, gepraat en gedronken worden.

Maandag 8 februari; Rosenmontagfestival

Nieuw in Lingewaard en wel op carnavalsmaandag; het Rosenmontagfestival Lingewaard. Een carnavalsfestival voor het hele gezin. A.K.G. De Narrenpoel en de Deurdweilers zullen carnavalsmaandag van 12.30 uur te vinden zijn in zaal Providentia in Gendt, waar een rosenmontagfestival georganiseerd wordt door de Gentenarren, de Narrenpoel en de Waskniepers. Voor de kinderen is er in de foyer een kidspodium. Er is gezorgd voor gratis busvervoer tussen Angeren en Gendt. Entree volwassenen 5.00 (inclusief 1 consumptie) kinderen 2.50 euro (inclusief ranja en gratis lotnummer). Kaarten voor dit festival zijn te koop bij het dorpshuis in Angeren. Voor meer info zie www.narrenpoel.nl en de facebookpagina van A.K.G. De Narrenpoel.

Dinsdag 9 februari Kinderdisco

Om 14.00 uur begint de kinderdisco in het dorpshuis. De muziek wordt verzorgd door dj Guus Hegeman. Tevens worden op deze middag de jeugdprijzen van de deelnemers aan de optocht uitgereikt. Prins Dick van het Roode Wald en prinses Yvonne met hun gevolg brengen een bezoek aan de disco. Prins Dick en prinses Yvonne kiezen de mooist verkleedde kinderen uit. Er zijn leuke prijzen te winnen, dus doe je best! Tevens brengt het prinsenpaar een bezoek brengen aan de jongste en oudste inwoner van Angeren.

Dinsdag 9 februari: Afsluiting van de carnaval

Even als vorige jaren is de afsluiting van de dolle dagen en het carnavalsseizoen tijdens de afterparty in het Dorpshuis, Emmastraat 23 in Angeren. Aanvang 20.11 uur. Op deze avond zal de uitreiking zijn van de publieksprijs. Burgemeester Schuurman met de raad zal op deze avond de sleutel weer op komen halen. Om 24.00 uur gaan de steken af. De avond wordt traditioneel afgesloten met haringhappen. De muziek wordt verzorgd Wim Polman. De entree is gratis.