Pigeons: wel spektakel, geen winst

DUIVEN - Met veel vertrouwen vloog Pigeons de wedstrijd tegen kampioenskandidaat Trajanum uit de startblokken. De heren behaalden nog geen punt, maar speelden wel elke wedstrijd beter. Door het goede spel van de vorige week groeide het idee dat een goed resultaat zelfs tegen de koploper mogelijk moest zijn.

Dat idee moesten de heren snel bijstellen, want Trajanum overrompelde Pigeons in de eerste helft. De Nijmegenaren waren tactisch en technisch sterker, doeltreffender en vooral scherp vanaf het begin. Dat zorgde voor een bijna ontluisterende ruststand. Coach Amr Ghrayyeb liet in de tweede helft zien dat je van een goede tegenstander veel kan leren. Zijn spelers wisten de gelouterde tegenstander toen wel goed tegenstand te bieden en de score een beter aanzicht te geven. Al kon Trajanum de winst niet meer ontgaan, de ploeg moest toch nog flink aan de bak om het sportief niet af te leggen. Dat Pigeons in de tweede helft nog voor spektakel kon zorgen, sterkt het vertrouwen dat dit jonge en talentvolle team er nog een mooi seizoen van gaat maken. Eindstand: 39-84.