Basketiers'71 wint zilver én brons!

ZEVENAAR - Twee recreanten-teams van Basketiers hebben prijzen in de wacht gesleept bij het Eikeltjestoernooi zondag 8 oktober in de sporthal Heerenmäten in Zevenaar. Ze legden beslag op de tweede en derde plaats. De winst ging naar SV Twello.

Het was de derde maal dat Basketiers dit basketbaltoernooi voor recreantenteams organiseerde. Zes teams deden mee. Er werd een hele competitie afgewerkt. Het waren sportieve wedstrijden, waar niettemin intensief voor de winst werd gestreden. Dat leverde een aantal spannende potten op met soms prachtige staaltjes basketbal. SV Twello was het sterkste, al scheelde het een haar of de wedstrijd tegen Basketiers 2 ging verloren. Het verschil was slechts één score in het voordeel van de Twellonaren.

Basketiers 2 onder leiding van Jan Eric Krosse eindigde uiteindelijk als derde, wat een bronzen beker gevuld met eikeltjes opleverde. Ook de tweede plek ging naar Basketiers onder leiding van Jan Berkel.

Ook een team van ouders van jeugdspelers deed mee, maar ondanks een winstpartij eindigden zij op de laatste plaats, goed voor een zak eikels. De overige plaatsen waren voor Dedein uit Didam (vierde) en Deaf Jumpers uit Arnhem (vijfde). Tijdens het toernooi was er ook een wedstrijd vrije worpen nemen - een zogeheten shoot out. Waarin Norbert van de Basketiers ouders met de winst (een lekkere appeltaart) ging strijken.