Basketiers'71:

Dames 1 wint Gelderse Derby

ZEVENAAR - Op zaterdag 7 oktober was het weer speelzaterdag voor Basketiers’71. Er waren slechts twee thuiswedstrijden. Maar niet de minste. De U12 -2 trad aan tegen Tower Jumpers. Op voorhand een mooie wedstrijd.

Het is dit seizoen voor dit team om spelenderwijs de aspecten van basketbal onder de knie krijgen. Met veel plezier, (over)enthousiasme het spel beleven in al zijn facetten. Daarbij ook nog de bal tegen de basket gooien en door het net. Al het begin is moeilijk, een verliespartij van 14 – 62. Wel met veel leerzame winstpunten.

Dan de kraker der kraker op damesbasketbalgebied in de Liemers. De dames Gelderse Derby der Lage Landen, dames 1 Basketiers’71 tegen Pigeons uit Duiven. Een affiche dat dit seizoen liefst vier keer kan worden getoond. Dit was de eerste confrontatie.

Beide teams waren uitstekend aan het seizoen begonnen, de koppositie stond op het spel. De spanning op voorhand was vele malen groter dan op en in het veld. Het werd snel duidelijk dat de dames van Basketiers’71 een maatje te groot waren.

Naar hartenlust werd de bal rondgespeeld, de schoten genomen en de punten gemaak. Het belangrijkste: de dames van Pigeons werden volledig in hun waarde gelaten. Eindstand 94-19. Later op de avond speelde het eerste herenteam nog uit tegen WSV in Apeldoorn.

Ook hier werd gestreden om iedere bal, om ieder punt en ja wel de zege werd geboekt 59-65. Kortom, een goed sportief weekend op basketbalgebied, waar we tevreden op terugkijken.