Interactieve thema-avond over eenzaamheid

DUIVEN - Er is de laatste tijd op de tv en in de pers veel aandacht voor eenzaamheid. Gelukkig maar, want eenzaamheid kan mensen diep raken. Eenzaamheid heeft allerlei gevolgen zowel lichamelijk, psychisch en maatschappelijk.

Maar wat is eenzaamheid nu precies? En wat doet het met mensen? Hoe herken je eenzaamheid? Wat zijn signalen en kenmerken die op eenzaamheid kunnen duiden? Welke beelden heb jezelf bij eenzaamheid? Kan iemand zelf zo'n situatie veranderen? Welke hulp is er mogelijk?Kortom, allerlei vragen.

In een bijeenkomst willen wij met elkaar in gesprek gaan over deze vragen. De bijeenkomst wordt begeleid door Meinie Visser, kerkelijk werker en Baukje Boschker. Baukje was jarenlang werkzaam in Duiven en Westervoort als coördinator van het Activerend huisbezoek een maatjes regio Arnhem (voor mensen met een psychiatrische achtergrond). In die hoedanigheid is zij veel eenzaamheid en isolement tegen gekomen.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze thema-avond. De bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 6 november vanaf 19.30 uur in de Samen op Wegkapel, achter het gemeentehuis. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de koffie en thee.