Afbeelding
Foto:

Montferland Muzikaal: muziek-

onderwijs voor alle kinderen

MONTFERLAND - We hebben allemaal de intentie om ervoor te zorgen dat alle kinderen muziek kunnen maken. Toch neemt het aantal kinderen dat actief muziek maakt af. En dat terwijl we allang weten dat kinderen die muziek maken slimmer worden en competenties krijgen die ze hun hele leven kunnen gebruiken, zoals inzet, discipline, doorzettingsvermogen, luisteren, respect, complimenten geven en nuance aanbrengen. Mensen die muziek maken zijn gelukkig en gezond. Waar muziek is, is geen geweld. Muziek verbindt!

Met iedereen die daarbij een rol kan spelen, wil het initiatief Montferland Muzikaal ervoor zorgen dat kinderen op alle Montferlandse basisscholen profiteren van muziekonderwijs in een doorgaande leerlijn. De eerste aanzet daarvoor is een bijeenkomst op 21 oktober. Met basisscholen, muziekscholen, muziekverenigingen, de gemeente Montferland en Welcom willen de initiatiefnemers in een interactieve discussie kijken waar partijen elkaar vinden als het om muziekonderwijs gaat, wat knelpunten zijn en hoe ze elkaar kunnen helpen. Hoe wordt heel Montferland Muzikaal? Wie het weet mag het zeggen!

Programma

Van 10-12 uur is er een plenair gedeelte, dat geleid wordt door Ivo Kouwenhoven. Ivo is expert in het motiveren van jeugd voor het maken van muziek. Suzan Lutke gaat voor de gemeente het muziekbeleid voor de komende jaren schrijven en zij zal daarover uitleg geven. In de pauze is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Van 13-15 uur kunt u kennismaken met verschillende lesmethodes.

Aanmelden kan via karindenotter@ziggo.nl. Volg Montferland Muzikaal op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.