Foto: Erik Jägers
Foto: Erik Jägers Foto:

Oktober voor De Tragellijn en de Willibrordus gruwelijk spannend en druk

LOBITH - Op 2 oktober vond de opening van de Kinderboekenweek plaats op De Tragellijn. Het thema 'gruwelijk eng' gaf aanleiding om een mummie uit te nodigen. Alle groepen werden bezocht door de mummie en daarna mochten de leerlingen door een gruwelijk enge tunnel kruipen. Het was een groot succes.

Een dag later had groep 8 van De Tragellijn alweer een andere activiteit op het programma staan. De groep was door het Wetenschapsknooppunt uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking van de Radboud Science Award van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze prijsuitreiking is het opstapje naar onderzoekend leren op De Tragellijn en de Willibrordus onder begeleiding van het Wetenschapsknooppunt en een onderzoeker.

Woensdag 4 oktober was de aftrap van de Kinderboekenweek op De Willibrordus. Daar kwam een gemummificeerde piratenkapitein de leerlingen schrik aanjagen. In een donker lokaal werd tenslotte door de piratenkapitein een spannend verhaal voorgelezen. De leerlingen zaten vol aandacht te luisteren!

De komende dagen zal er nog veel aandacht besteed worden aan het lezen. Na de herfstvakantie staat twee dagen lang techniek op het programma. Mad Science komt op beide locaties workshops geven in de groepen 1 tot en met 5. Deze workshops zijn gesponsord door lokale bedrijven: Tandartspraktijk Ritt BV, Droste Elektro, HeKo cv en Hans Schopman Schilderwerken. Met hulp van deze bedrijven willen we leerlingen kennis laten maken met allerlei vormen van techniek. Later in het schooljaar zullen de leerlingen ook een kijkje nemen bij deze of andere bedrijven.

Kortom, oktober is en wordt een mooie interessante en leerzame maand.