Afbeelding
Foto:

Programma Filmhuis Didam

DIDAM - Binnenkort drie films te zien in Filmhuis Didam: 'Sami Blood', 'Retour en Bourgogne' en 'Brimstone' winnaar van het Gouden Kalf.

Maandag 16 oktober om 20:00 uur vertoont Filmhuis Didam 'Sami Blood'
Een intrigerend en meeslepend verhaal over de Sami, het enige oorspronkelijke en inheemse volk dat Europa kent. De veertienjarige Elle-Marja komt uit een rendierherdersfamilie in Lapland. Blootgesteld aan de discriminatie tegen haar volk, de Sami, begint ze te dromen over een ander leven.

Vrijdag 20 oktober en maandag 23 oktober om 20:00 uur kunt u in deze wijnmaand kijken naar 'Retour en Bourgogne'.
Een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren. Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren.

Vrijdag 27 oktober om 20:00 uur draaien wij 'Brimstone'. Onlangs op het Nederlands Filmfestival uitgeroepen tot winnaar van het Gouden Kalf. Regisseur Martin Koolhoven.
Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Filmhuis Didam bevindt zich in Meulenvelden, Waverlo 2, Didam. Toegang 7,-, Vriend Van 5,- euro. Voor meer informatie en reserveren: www.filmhuisdidam.nl.