Afbeelding
Foto:

Jaarlijkse vaartocht

van Varen met Joop-2

TOLKAMER - Op zaterdag 16 september hield stichting Varen met Joop-2 de jaarlijkse boottocht. Alweer voor de derde keer waren mensen met een lichte verstandelijke beperking, ouderen en sociaal geïsoleerden te gast aan boord van de Graaf van Bylant.


Jongerenband Ien Orde uit Pannerden zorgde bij het inschepen buiten voor een gezellige sfeer. Maar binnen wachtte ook een muzikale verrassing. René Kregting zong en speelde op zijn accordeon alvast 'Zie ginds komt de stoomboot' en velen zongen met hem mee.

Vrijwilligers brachten de gasten naar hun plaatsen en voorzagen hen van koffie of thee en cake. Om 11:00 begon de reis. Die ging over Bovenrijn, Bijlandsch Kanaal, Pannerdensch Kanaal en Nederrijn tot de stuw bij Driel. Meestal noemt men deze waterweg trouwens kortweg Rijn.

De bekende artiesten waren weer aanwezig om de gasten te vermaken.
Driestroomband Jukebox bracht diverse liederen ten gehore. De groep Vaartuig zong voornamelijk zeemansliederen. Eef en Pascel van Drive-Inn Show Future waren ook weer present. En René Kregting was overal en nergens te vinden met zijn accordeon en grappen en grollen.

Ofschoon de zon maar weinig scheen, zocht menigeen toch een buitendek op om even lekker uit te waaien. De vrijwilligers serveerden broodjes, frisdrank en een stuk fruit naar keuze. Het budget liet later ook nog een ijsje toe. Rond 16:15 uur was het schip weer in Tolkamer en gingen de gasten van boord.

Deze geweldige dag was alleen mogelijk door de geldelijke ondersteuning van sponsoren en mateloze inzet van vrijwilligers. "Daarom zijn we hen dankbaar voor hun bijdragen."