Opera Gelderland-Oost
Opera Gelderland-Oost Foto:

Hemelse klanken 'aon d'n diek'

OUD-ZEVENAAR - Opera Gelderland-Oost (OGO) geeft op zaterdag 4 november een concert in de Sint Martinuskerk in Oud-Zevenaar onder de naam Hemelse klanken 'aon d'n diek'. Aanvang van het optreden is 20.00 uur.

Koor en solisten brengen in wisselende samenstellingen operamelodieën ten gehore van beroemde componisten als Mozart, Rossini, Bizet en Verdi. Het koor heeft passend repertoire uitgezocht voor de gewijde omgeving van de kerk. Zo kan men luisteren naar het beroemde Paaskoor uit de opera Cavalleria Rusticana. En wat te denken van La vergine degli angeli, de maagd van de engelen, uit La forza del destino.

Gastsoliste is de sopraan Marjo Harmsen. Zij woont in Doetinchem. Marjo Harmsen zingt een breed repertoire van opera, musicals en klassieke en religieuze liederen. Ze heeft een aantal jaren gestudeerd aan de Schumann Akademie. Daarnaast volgt ze regelmatig masterclasses. Ze zingt solistisch, maar is ook verbonden aan het Gelders Opera en Operette Gezelschap, Duo Amoroso en het kwartet Let Us Wander. Ze is zangcoach en geeft stemvorming aan koren. Tevens is ze dirigente van het koor Liberate uit Gaanderen.

Zoals altijd staan koor en solisten onder leiding van dirigent Frank Litjens. Onze vaste pianiste Floor Lanz zorgt voor de muzikale begeleiding.

Het concert wordt concertante uitgevoerd, dat wil zeggen zonder regie en decor. De entree is inclusief koffie/thee in de pauze 12,50 euro. Kaartverkoop bij Boek en Buro Rebers in Zevenaar of voorafgaand aan het concert bij de kerk.