Afbeelding
Foto:

Pigeons heeft de toekomst

DUIVEN - U18 heeft (nog) geen zicht om een podiumplaats, al is dat niet af te lezen aan het spel. Met veel enthousiasme en inzet wisten de jongens het kampioenskandidaat Batouwe bijzonder lastig te maken. Tot ver in het vierde kwart leek een sensatie in de lucht te hangen. Jammer genoeg lukte het net niet om met een slotoffensief de achterstand om te buigen.

De eindstand 48-64 geeft aan hoe snel een klein verschil groot kan worden als een team alles of niets gaat spelen. Het werd niets, maar als U18 zo blijft spelen is het volgende keer vast alles. Als teamcaptain van Heren 2 moest Andreas Kiele even slikken, als coach van U16 is hij weer op de goede weg. Uit tegen Batouwe zag hij zijn pupillen de tegenvaller van de vorige week rechtzetten. In een goede wedstrijd waren ze met 47-32 te sterk voor de tegenstander uit Bemmel. In Zevenaar moest Lieke Scholten alles uit de kast halen om U14 aan het spelen te krijgen en dat lukte. Lopend met krukken wist zij haar tomeloze energie over te brengen op de spelers steeds beter in de wedstrijd kwamen en net op tijd afstand namen van Basketiers ’78. Eindstand: 42-46.

De jongens en meisjes van U10 spelen toernooien en niet wekelijks een enkele wedstrijd. Dit weekend was het eerste toernooi en daar maakten sommige spelers en coach Froukje Sanberg hun debuut. Dat allen wat onwennig waren was nauwelijks te merken, want Pigeons deden het goed tegen de meer ervaren tegenstanders. Al gingen alle drie de wedstrijden verloren, iedereen kon zien dat het team van Froukje talentvol is. Nee, bij Pigeons hoor je niemand over crisis, Pigeons heeft de toekomst. (www.depigeons.nl).