Afbeelding
Foto:

Afscheid van bestuur VPTZ De Liemers

LIEMERS - Het bestuur van VPTZ De Liemers heeft ruim twintig jaar geleden de organisatie in Duiven en Westervoort opgericht. In 2007 kwam Didam (Hospice Martinus) erbij en in 2011 schoven Zevenaar en Rijnwaarden aan. VPTZ staat voor Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg die zorgen voor ondersteuning bij thuis sterven.

Op 20 september namen de bestuursleden, die niet overgaan naar het bestuur van VPTZ Midden Gelderland, afscheid van hun vrijwilligers. Dit gebeurde met een struintocht onder leiding van IVN-gidsen door de Rijnstrangen met aansluitend een gezellig samenzijn in de Wellinghoeve te Groessen.

In juni van dit jaar zijn de VPTZ-organisaties in De Liemers, Doesburg en Rheden-Rozendaal samengegaan in Stichting VPTZ Midden Gelderland. Deze opzet garandeert een deskundige en uniforme organisatie, waarbij de kernwaarden 'vertrouwen, aandacht en interesse' blijven bestaan. VPTZ biedt ondersteuning (aan mantelzorgers) in de laatste levensfase van partners en/of familieleden.

Als mensen in hun laatste levensfase belanden en de zorg van de familie even teveel wordt, komt VPTZ in beeld. De kunnen sommige taken overnemen, zodat naasten/mantelzorgers even op adem kunnen komen.

De vrijwilligers van VPTZ helpen mensen die in de eindfase van hun leven zijn en die hebben gehoord dat ze zijn uitbehandeld. Het gaat om mensen die thuis willen sterven met familie als mantelzorger(s). Dat vraagt veel van de families. Soms kunnen deze het niet aan of willen ze even de handen vrij hebben. Ook als er geen mantelzorg beschikbaar is kan de VPTZ helpen. Zij willen ‘er zijn’!