Afbeelding
Foto:

Open dag Hobbycentrum De Liemers

ZEVENAAR - Zaterdag 14 oktober houdt Hobbycentrum De Liemers open dag met demonstraties 3D-printen en Glasfusion (een glaskunsttechniek). In het atelier wordt geschilderd en gewerkt met hout of steen. In de timmerwerkplaats zijn alle benodigde professionele gereedschappen en machines zoals een vandiktebank, freesmachine, grote zaagmachine of draaibank.

"Wij bieden de leden vele mogelijkheden. Er kan geklust worden en er worden mooie werkstukken gemaakt zoals vogelhuisjes, tuinstoelen, tafels en speelgoed. Het samen maken van een midwinterhoorn is mogelijk. Natuurlijk onder toezicht en begeleiding van een toezichthouder die helpt met raad en daad..

Figuurzagen met 3-dimensionaal resultaat!. Nu de kerstperiode nadert zie je de fraaiste werkstukken. Er is veel animo onder de leden om het "oude ambacht" van figuurzagen weer op te pakken.

Ook in ons atelier is veel te bewonderen: fijn houtsnijwerk en houten sculpturen, schilderijen in acryl en aquarel, werkstukken van speksteen, albast en serpentijn. Je werkt in kleine groepen zodat je van elkaar kunt leren en ideeën kunt uitwisselen. Het maken van je eigen werk geeft heel veel voldoening."

Alles wordt gedaan in een ontspannen en gezellige sfeer. Samen creatief bezig zijn maar er is ook tijd voor onderlinge ontmoeting met een kopje koffie of thee in de pauze.

"Wij staan ook open voor nieuwe activiteiten in groepsverband. Zoekt u nog een locatie waar u met uw hobbyvrienden terecht kunt. Laat ons dat weten."

De open dag is op zaterdag 14 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. aan de Marconistraat 20 (bij parkeerplaats OBW, Hengelder). (www.hobbycentrumdeliemers.nl)