Afbeelding
Foto:

PvdA Zevenaar trapt campagne af

ZEVENAAR - Op zaterdag 23 september start de PvdA Zevenaar haar verkiezingscampagne in het centrum van Zevenaar. Op deze dag verschijnt ook het verkiezingsprogramma waarmee de partij voldoende steun wil vergaren voor een aantal zetels in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Zevenaar.

Lijsttrekker Nathani Niebuur-Sluiter uit Zevenaar en Maaike Jansen uit Tolkamer, de nummer twee op de lijst, hebben er zin in. “Het is zo mooi om te merken hoeveel we kunnen leren van onze verschillen. Die prachtige voorbeelden van gemeenschapszin in Rijnwaarden, de kracht van de dorpen, dat is iets waar we in de stad Zevenaar met de nodige jaloezie naar kijken”, zegt Nathani. “Wat ik aan mijn Zevenaarse collega’s bewonder, is de professionaliteit waarmee men werkt. Zowel in de gemeenteraad, als in het college. Dat ervaar ik als weldadig”, aldus Maaike.

De kandidatenlijst van de PvdA telt liefst 40 kandidaten. Dit betekent dat achter het eerste elftal nog een ploeg van 29 reservespelers klaarstaat om de ondersteuning te leveren als dat nodig is. De lijst heeft een evenwichtige spreiding van kandidaten over alle dorpen en wijken in de nieuwe gemeente. Met herkenbare en aanspreekbare mensen.

Kernpunt van het verkiezingsprogramma van de PvdA Zevenaar is een samenleving waarin iedereen meedoet en zonodig de ondersteuning krijgt die nodig is. In de nieuwe gemeente Zevenaar moet je fijn kunnen wonen, werken en recreëren.

De komende twee maanden, tot aan de verkiezingen op 22 november, bezoeken de kandidaten op de zaterdagen zoveel mogelijk dorpen en wijken om in contact te komen met de bewoners en zal de partij aanwezig zijn op discussiebijeenkomsten en andere activiteiten om de kiezers te overtuigen van hun plannen. De agenda van al deze activiteiten en het volledige verkiezingsprogramma zijn gepubliceerd op de website van de PvdA Zevenaar.