Iris (links) en Rosalie met hun medaille
Iris (links) en Rosalie met hun medaille

Herinneringsmedaille voor zwemmers ZVO

ELST - Rosalie van Hulst en Iris de Meij van de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) hebben een medaille gekregen, omdat zij afgelopen seizoen alle afstanden in het KNZB lange afstandscircuit hebben gezwommen.

Het KNZB Lange Afstand Circuit is in het leven geroepen om het oefenen en zwemmen van langere afstanden in de breedte te stimuleren. Voor verenigingen is het de manier om op eenvoudige wijze veel zwemmers de langere afstanden te laten oefenen.

Iris de Meij is in de categorie Meisjes Minioren 5 uitgekomen op de 400 meter vrije slag, op de 800 meter vrije slag en op de 200 meter wisselslag. Rosalie van Hulst kwam in de categorie Meisjes Junioren 3 uit op de 800 meter en 1500 meter vrije slag en op de 200 meter en 400 meter wisselslag. Deelnemers die een volledig klassement hebben gezwommen krijgen van de KNZB een herinneringsmedaille.

Rosalie en Iris hebben zich afgelopen seizoen als echte lange afstand-specialisten gemanifesteerd. Rosalie van Hulst is kampioen van de Regio Oost geworden op de 400m wisselslag. Iris de Meij mocht als gevolg van haar prestaties uitkomen op de 400m vrije slag tijdens de Jaargangfinale in Dordrecht (NK voor Minioren).

Iris (links) en Rosalie met hun medaille