Afbeelding
Foto:

Herdenkingsbijeenkomst bij monument aan Vredesplein

OOSTERHOUT - Het monument aan het Vredesplein in Oosterhout, dat in september 1998 werd onthuld, wil tijdloos zijn. Het is niet alleen een herinnering aan de oorlogsellende en waarbij we onze daarna verkregen vrijheid vieren, maar ook en vooral een waarschuwing voor geweld in de toekomst.

Op vrijdag 16 september wordt weer de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst bij dit monument aan het Vredesplein gehouden. Dit zal gebeuren in samenwerking met basisschool SamSam (die met ingang van 2012 het monument geadopteerd heeft) met een actieve inbreng van kinderen uit groep 6 en 7, een lid van het gemeentebestuur Overbetuwe en de Dorpsraad terwijl een ensemble van Con Amore het geheel muzikaal zal opluisteren en begeleiden.

Basisschool SamSam heeft ingaande dit jaar besloten de herdenkingsbijeenkomst in de even-jaren voortaan in de middag te laten plaatsvinden. In de oneven-jaren zal de herdenkingsbijeenkomst onveranderd, zoals in voorgaande jaren, gehouden worden in de avond.

Dit jaar is het programma als volgt:

* De kinderen worden vanaf 13.30 uur bij basisschool SamSam verwacht.

* Om ongeveer 13.45 uur vertrekken kinderen, aanwezige ouders, genodigden
en andere belangstellenden naar het Vredesplein.

* 14.00 uur aanvang herdenkingsbijeenkomst.

* Circa 14.30 uur einde herdenkingsbijeenkomst.

Omwoners van de Zandstraat, Dorpsstraat vanaf hoek Zandstraat, Vredesplein en hoek Stationsstraat worden vriendelijk verzocht die dag de vlag uit te hangen. Allen worden uitgenodigd bij deze herdenkingsbijeenkomst aanwezig te zijn.