Afbeelding
Foto:

Met ruim 6.000 euro aan sponsorgeld staat Jeannette op tweede plek sponsorlopers

REGIO - Parkinsonpatiënt Jeannette van der Geest uit Rijpwetering massaal gesponsord tijdens Vierdaagse. Van 19 tot en met 22 juli is het weer zover: dan vindt de Nijmeegse Vierdaagse plaats. Jeannette van der Geest uit Rijpwetering gaat dit jaar voor de Parkinson Vereniging lopen.

Ze is zelf parkinsonpatiënt en krijgt vanuit alle hoeken steun van mensen die haar sponsoren, zelfs van supermarkten. Met ruim 6.000 euro op de teller staat zij zelfs als tweede van alle Vierdaagse sponsorlopers! Net als eerdere jaren wordt er tijdens de Nijmeegse Vierdaagse voor verschillende goede doelen gelopen. De Parkinson Vereniging is daar één van. Tot nu toe hebben al 21 deelnemers toegezegd om zich tijdens het wandelevenement voor de vereniging in te zetten. Dat is meer dan ooit tevoren. Samen hebben zij al bijna 15.000 euro opgehaald.


Aandacht vragen voor Parkinson.

Het doel van de sponsorlopers is hetzelfde: aandacht vragen voor mensen met parkinson(isme). Dit wordt op meerdere manieren gedaan. Naast meelopen, wordt er op 18 juli door onze ambassadeur Olga Commandeur op de Wedren in Nijmegen een warming-up gegeven voor alle wandelaars.


Geld ophalen

Een ander belangrijk doel van deze sponsorloop is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Parkinson Vereniging. Geld dat gebruikt wordt om parkinson(isme) beter op de kaart te zetten, bijvoorbeeld door het vernieuwen van voorlichtings- en cursusmateriaal. Jeannette hoopt daarnaast dat er ook een bedrag beschikbaar wordt gesteld voor onderzoek. "Parkinson moet toch een keer geneesbaar worden of in ieder geval tot stilstand gebracht kunnen worden."

Laatste Vierdaagse

Ondanks de diagnose parkinson zo'n zeven jaar geleden wordt dit de tiende keer dat Jeannette de Nijmeegse Vierdaagse gaat lopen. Dat is een knappe prestatie aangezien de ziekte een grote impact heeft. "Ook al ben ik relatief fit, ik merk toch dat ik elk jaar langer nodig heb om te herstellen. Tijdens het lopen vraag ik me daarom ook vaak af 'vind ik dit wel leuk?', 'wat doe ik mezelf aan?'. Toch valt afscheid nemen van de Vierdaagse niet mee. Al die feesten en mensen onderweg zijn geweldig om mee te maken."


Sponsorbedrag

Het geld dat Jeannette met deze editie ophaalt gaat naar de Parkinson Vereniging. Inmiddels hebben vele bekenden haar gesponsord, zoals Charlotte en John Macleane die ze tijdens een eerdere Vierdaagse heeft leren kennen. "Zij zijn de eigenaren van twee Jumbo supermarkten in Elst. Daar hebben ze meerdere acties opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Parkinson Vereniging. Zo hebben we afgelopen weekend nog appelflappen verkocht. Al met al heeft dit tot nu toe al zo'n 2.350 euro opgeleverd."


Parkinson Vereniging

De Parkinson Vereniging zet zich in voor ruim 40.000 parkinson(isme)patiënten in Nederland, onder andere door patiënten samen te brengen, betrouwbare en onafhankelijke informatie te verstrekken en (wetenschappelijk) onderzoek te stimuleren. De Parkinson Vereniging organiseert landelijke en regionale bijeenkomsten.