Afbeelding
Foto:

Benefietactie voor stichting Dolidi Ndano

RANDWIJK - Op zondag 12 juni wordt een benefietactie gehouden om stichting Dolidi Ndano financieel te helpen haar doelstellingen verder te verwezenlijken. De benefietactie die door Vrienden van Dolidi georganiseerd is, bestaat uit het veilen van kunstvoorwerpen, antiek, reizen en overige schitterende voorwerpen die ingezameld zijn.

Stichting Dolidi Ndano biedt hulp aan kansarme kinderen in Centraal Sulawesi Indonesië. De Stichting is door Eef en Nel van Koningsveld in 2009 opgericht en in 2010 is een kinderopvanghuis gebouwd op een schitterende locatie aan het Posomeer. In het opvanghuis zijn momenteel 20 kinderen opgenomen die daar scholing, medische zorg, voeding, kleding onderdak en geborgenheid krijgen. Na 6 jaar zijn de eerste resultaten goed zichtbaar en bewijst de stichting een goed georganiseerde en stabiele organisatie te hebben met veel vrijwilligers die zich kosteloos inzetten voor het goede doel. In Indonesië geldt de stichting als voorbeeldstichting en krijgt ook van de Indonesische regering financiële ondersteuning als blijk van waardering.

Om haar doelen te bereiken is de stichting natuurlijk ook afhankelijk van de steun van donateurs, financiële adoptanten en van de opbrengsten uit acties. Alle financiële steun komt dan ook voor 100 procent ten goede van het project.

Inmiddels zijn de eerste vier meisjes aan de Senior Highschool Cum Laude afgestudeerd en willen ze graag naar de universiteit in Makassar. Stichting Dolidi Ndano wil deze kinderen, ondanks hun vertrek uit het opvanghuis toch blijven ondersteunen door hun studie aan de universiteit te financieren. Daarvoor wordt een studiefonds binnen het project opgenomen. Ook wil de stichting meer hulp gaan verlenen aan zieke kansarme kinderen door hen te helpen in de medische kosten en hen te begeleiden in het herstel proces. Daarvoor wil de stichting een medisch fonds gaan creëren.

Omdat enkele gebouwen van het opvanghuis door een overstroming in 2014 beschadigd zijn en een renovatie nodig is, zoekt de stichting daarvoor nog financiële steun.

De opbrengst van de geldinzameling op de veiling van 12 juni komt dan ook ten goede van het studiefonds, medisch fonds en renovatie. Iedereen is vanaf 14:00 uur welkom in de loods bij de familie IJkhout, Nijburgsestraat 53 te Randwijk. Om 15:00, 16:00 en 17:00 uur is er een veilingronde. De veiling wordt verder omlijst met live muziek, rommelmarkt, springkussen en tegen een kleine vergoeding kunt u gebruik maken van een hapje en een drankje.

Alle opbrengsten zijn geheel voor de stichting. Meer informatie over de stichting www.stichtingdolidindano.com.