Teams Onderweg en Jong Onderweg 
Foto: Eus Nieuwenhuizen
Teams Onderweg en Jong Onderweg Foto: Eus Nieuwenhuizen Foto:

Alpe d’HuZes actie: Informatieavond over kanker

ELST – Donderdag 31 maart wordt er voor het goede doel een informatieavond over kanker georganiseerd. Deze vindt plaats in ‘De Ruimte’, Sint-Maartenstraat 32B in Elst, van 20:00 tot 21:45, inloop vanaf 19:30 uur.

Dit jaar komen er vanuit de Protestantse Gemeente Elst twee Alpe d’HuZes teams in actie tegen kanker. Dit zijn Team Onderweg en Team Jong Onderweg. Op 1 en 2 juni gaan zij de Alpe d’Huez zo vaak mogelijk beklimmen, fietsend of wandelend. Dit allemaal om geld op te halen voor het KWF kankerfonds, dat onderzoek naar kanker financiert.

Maar wat is kanker nou eigenlijk precies? Hoe ontstaat het? Wat kunnen we er tegenwoordig tegen doen? Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je kanker hebt? Deze en andere vragen zullen beantwoord worden op donderdagavond 31 maart. Dan organiseren de teams namelijk een informatieavond in De Ruimte. De avond zal verzorgd worden door vier teamleden die allemaal een medische achtergrond hebben. Dit zijn Roderick Kriekaart (Arts, in opleiding tot klinisch geriater), Lyanne Kriekaart-Nieuwenhuizen (Arts, in opleiding tot internist), Kristian Overduin (Technisch Geneeskundige, promoveert op onderzoek naar kanker) en Ruben Overduin (in opleiding tot arts).

Het doel van de avond is tweeledig. Enerzijds is het een bij elkaar komen van geïnteresseerden, patiënten, naasten en dokters. Iedereen is welkom. Hierbij worden enkele algemene onderwerpen over de ziekte kanker besproken, maar kan ook alles gevraagd worden. Anderzijds doelt de avond erop om geld op te halen voor de deelnemende teams, in de vorm van een vrijwillige bijdrage.