Afbeelding
Foto:

Zwaar bevochten overwinning

door Switch D1

MILLINGEN - Zaterdag 14 oktober speelden we tegen Renswouw D1. We begonnen veel te afwachtend, matige servicepass en geen grip op de middenaanvallen van Renswouw. De 1e set vloog voorbij en met 13-25 op het telbord wisselden we van kant.

In de 2e set kregen we de passing beter onder controle, maar echt stabiel was deze nog niet. Vaak moest Patricia kiezen voor de noodballen op buiten en kon ze onze middenaanvalsters te weinig bedienen. We stonden dus nog steeds onder druk. Te laat deden we iets terug, maar kwamen wel in een goede flow. De set werd nipt verloren (22-25).

De 3e set was dan ook gelijk in ons voordeel. Daarbij verhoogde we de servicedruk en hadden we de passing meer onder controle. Ondanks de sterke blokkering deden onze aanvalsters het goed. Harde aanvallen werden afgewisseld met tactische ballen. We wonnen de spannende set met 25-23.

We waren er in de 4e set goed bij en liepen al snel uit. Ons volleybal werd beter en steeds meer speelden we ons eigen spel. De servicedruk bleef hoog, verdedigend stond het als een huis. LiberBo raapte veel ballen van de vloer, terwijl ook Niké veel verdedigend werk verrichtte. Aan het net zorgden Kristel, Bo Bosveld en Ruth voor de punten en zo pakten we de set met 25-21.

De 5e set begonnen we met de service van Kristel en maakten direct 2 punten. Toen Marise aan service kwam, ging het hard. Zij serveerde maar liefst vier (bijna) directe punten en bij een stand van 8-3 wisselden we van speelhelft. Marise zette de goede servicedruk door en Emmie maakte de punten aan het net. Al snel stonden we op matchpoint. Met 15-7 op de teller was het gedaan!