Treffers slacht IJsselmeervogels af

GROESBEEK - De Treffers was op de rode zijde van de Westmaat als een vis in het water. IJsselmeervogels had op eigen terrein helemaal niets in te brengen tegen de ontketende ploeg van Anton Janssen. Het werd 1-5 na een ruststand van 0-3.

Na tien minuten leek er al niets meer aan de hand voor de rood-zwarten . Na vijf minuten spelen werd de stand 0-1 door een treffer van Nick de Bondt. De Treffers-supporters konden vier minuten later nogmaals de handen in de lucht steken. De ijzersterk spelende Cedrick Badjeck was er namelijk als de kippen bij om een corner van Nick de Bondt met zijn hoofd af te maken, 0-2.
Na een flinke dosis balbezit en een paar voorzetten bracht Robin Janssen de bal weer voor de goal van IJsselmeervogels. Badjeck werd helemaal vrijgelaten omdat de Vogels uitgingen van buitenspel. Dit was niet het geval en Badjeck schoof de bal beheerst achter de verbouwereerde doelman Schaap, 0-3. Op geen enkele manier kregen de Vogels grip op de voorwaartsen (Maertzorf, Badjeck en de Bondt) van De Treffers.

De Treffers begon net zo sterk aan de tweede helft als aan de eerste helft al waren er wat meer aanvallende intenties te zien bij de IJsselmeervogels. Het volgende wapenfeit viel te noteren in de 64e minuut. Invaller Olijfveld verschalkte de uitgekomen Jordy van de Kracht maar voor een open goal schoot hij over. Twee minuten later wist hij wel de 1-3 aan te tekenen. In een goede aanval was hij het eindstation en schoof hij de bal onder keeper van de Kracht door.
In de 74e minuut tilde wederom Badjeck (zijn derde van de middag, hij was zo glad als een aal vandaag) de score naar 1-4. Een voorzet van Coen Maertzdorf werd door hem binnengekopt.
Een handsbal van Marciano van Leijenhorst leverde zes minuten voor tijd een strafschop op. Nick de Bondt faalde niet een maakte zijn tweede en de vijfde van De Treffers deze dag. 1-5. Door dit resultaat stijgt De Treffers op de ranglijst.