Grenzland Draisine

sluit 2016 met verlies af

KRANENBURG/GROESBEEK – De Grenszland Draisine heeft 2016 afgesloten met een klein verlies ter grote van 3.950,80 euro, maar dit kan volgens het jaarverslag door de Grenzland Draisine worden opgevangen.

In 2015 was het aantal bezoekers 26.709 en in 2016 was het bezoekersaantal 27.885. De verwachting is dat 2017 nog meer bezoekers heeft getrokken en dat er met een klein positief resultaat kan worden afgesloten. Dit jaar is vanaf de start in 2008 de 300.000ste bezoeker verwelkomd.

De gemeente Berg en Dal heeft wel aandacht gevraagd voor een betere toegankelijke website voor de Nederlandse gasten en meer promotie in Nederland voor de Draisine. De website is inmiddels goeddeels in het Nederlands toegankelijk. Getracht wordt nu om de Draisine aan te laten sluiten op het project 'Zorgeloos op vakantie in het Rijk van Nijmegen'. Doel van dit project is via diverse projecten (bedacht door inwoners, ondernemers, bestuurders, bankiers) een economische impuls te geven aan deze regio. Als dit project een succes wordt komt er een nieuwe doelgroep op vakantie in het Rijk van Nijmegen.

De Draisine is een van de unieke dag attracties in het Rijk van Nijmegen , maar zeer zeker ook in Nederland. De gemeente Berg en Dal heeft de Aufsichtsrat van de Grenzland Draisine voorgesteld om te investeren in aanpassingen voor de draisine zodat deze geschikt is voor deze nieuwe (zorg-)doelgroep. Dit verzoek wordt momenteel door de Grenzland Draisine nader uitgewerkt.