Afbeelding

Fototentoonstelling

'Geloof in Berg en Dal'

Foto: Janneke Ruijs

BERG EN DAL - Op verzoek van de protestantse gemeente van Groesbeek heeft Marijke Bleeker de twaalf in gebruik zijnde kerken van de nieuwe gemeente Berg en Dal op creatieve wijze op de foto gezet.

De twaalf kerken worden ook getoond door de ogen van de kosters. Met alle kosters van deze kerken heeft da. Janneke Ruijs een gesprek gehad over wat zij bijzonder vinden aan hun kerk; ook dat is te zien op de foto’s. Deze tentoonstelling hoopt bij te dragen aan kennismaking, verbondenheid en betrokkenheid van de inwoners van de verschillende dorpen met de nieuwe gemeente Berg en Dal. "We willen hiermee aan inwoners en aan toeristen laten zien welke prachtige kerkgebouwen onze nieuwe gemeente heeft en hopen dat het hen uitnodigt om de kerkgebouwen te bezichtigen."

"Er is eveneens een fietstocht uitgezet langs alle twaalf kerken. De kerken zijn waarschijnlijk niet allemaal geopend, maar sommige hebben een kapel waar u naar binnen kunt. De fietstocht is gratis te verkrijgen bij het VVV en bij de deelnemende kerken."

Op zaterdag 25 juni zal burgemeester Slinkman om 15.00 uur de fototentoonstelling officieel openen in de protestantse kerk, Kerkstraat 18 in Groesbeek.

De tentoonstelling is deze zomer gratis te bezichtigen op elke zondagmiddag van 26 juni tot en met 11 september van 14.30-16.30 uur.

Afbeelding