Afbeelding
Foto:

Ooij loopt warm voor

informatieavond inbraakpreventie

Foto: Marcel Vink

OOIJ – In de gemeente Berg en Dal vinden jaarlijks ongeveer honderd (pogingen tot) woninginbraken plaats. Tijdens de voorlichtingsavond werd duidelijk op welke wijze men de kans op een inbraak zo klein mogelijk kan houden.

Burgemeester Slinkman –de initiatiefnemer van deze avonden die in alle kerkdorpen gehouden worden- verrichtte het openingswoord in Dorpshuis De Sprong. Hij was blij met zo'n grote opkomst. Rond de 70 dorpsbewoners kregen de nodige tips van wijkagent Etienne Fontein en van de ex-inbreker Evert Jansen, bekend van het televisieprogramma 'De Inbreker'.

Beiden hadden de volle aandacht van de zaal, toen zij lieten zien hoe gemakkelijk het in sommige gevallen de inbrekers gemaakt wordt om een woning binnen te komen. Het werd confronterend toen de ex-inbreker ondersteund door foto's (die hij 's middags gemaakt had) vertelde, dat hij al de hele dag door het dorp heeft gelopen om bij diverse adressen binnen te komen door sleutels die uit het slot staken, deuren die wijd open stonden et cetera. Enkele bewoners heeft hij die middag daarop aangesproken.

Het was een zeer geslaagde avond en één ding staat vast: de inbrekers die Ooij willen aandoen, zullen het in ieder geval een stuk moeilijker krijgen om een woning binnen te komen.