Zicht op Klein Amerika. 
Foto: Ingrid Claessen
Zicht op Klein Amerika. Foto: Ingrid Claessen Foto:

Paaswandeling ‘Vanuit het donker naar het licht’

Foto: Ingrid Claessen

GROESBEEK - Heb je het wel eens met volle aandacht licht zien worden, heel vroeg in de morgen als de nacht tot dag wordt? Hoe fijn is het om dan in de stilte buiten te zijn en te wachten op het licht en op de zon die alles verwarmt en weer tot leven wekt.

Dianne de Bruin en Kirsten Kuipers verzorgen op eerste paasdag, zondagochtend 27 maart een vroege paaswandeling. De start is om 6.00 uur bij de protestantse kerk, aan de Kerkstraat 18 in Groesbeek. Wie mee wil wandelen, is welkom.

De natuur om ons heen is constant in ontwikkeling en vol fenomenen die we als spiegel voor ons innerlijk leven kunnen zien en ervaren. Het gloren van het ochtendlicht is als het openen van ons hart, als innerlijk wakker worden. Franciscus van Assisi bezingt de zon en haar licht vol liefde in zijn hartverwarmende Zonnelied (uit 1225): “Wees geprezen, mijn Heer met al uw schepselen, vooral door mijnheer broeder zon, die de dag is en door wie Gij ons verlicht.En hij is mooi en straalt met grote pracht;van U, Allerhoogste, draagt hij het teken.”

We nodigen je uit om op paaszondag met ons mee te wandelen. We verzamelen om 6.00 uur binnen in de kerk (let op: dit is de nieuwe zomertijd). Van daar uit wandelen we - deels in stilte en deels met uitleg over de nachtelijke natuur onderweg - naar de Keizerskop, bij Klein Amerika. Als de zon op is, wandelen we terug naar de kerk voor een koffie en thee met paasbrood in de Serre. Als je meewandelt, is het fijn als je je aanmeldt. Dat kan via: info.pkn.groesbeek@gmail.com.