Enkele moeders, kinderen en vrijwilligers bij de kinderboerderij in Heteren tijdens de vakantie
Enkele moeders, kinderen en vrijwilligers bij de kinderboerderij in Heteren tijdens de vakantie

Wilt u gezinnen helpen met een steuntje in de rug?


Wordt dan vrijwilliger bij Home-Start!

BETUWE - Als Home-Startvrijwilliger biedt u ondersteuning aan ouders die dat nodig hebben. Gezinnen geven zelf aan welke ondersteuningsvraag ze hebben. Vragen kunnen zijn: hulp bij overbelasting, moeilijkheden met kinderen, weinig sociale contacten, of problemen met de Nederlandse taal. Als vrijwilliger gaat u wekelijks bij ‘uw’ gezin op bezoek.

Vrijwilligers krijgen een gedegen training. Deze bestaat uit vier dinsdagochtenden, een terugkomochtend en start op 6 oktober. Home-Start besteedt dan onder andere aandacht aan opvoedproblemen, normen en waarden, communicatie en grenzen stellen. Daarna bent u gecertificeerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Aan de slag
We kijken samen welk gezin er bij u past en vervolgens zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Als u en het gezin een klik hebben, kunt u aan de slag. Na maximaal een jaar stopt het vrijwilligerswerk in dit gezin en kunt u kennismaken met een nieuw gezin. U wordt in uw werk begeleid door de Home-Startcoördinator. Tevens vinden er regelmatig themabijeenkomsten voor de vrijwilligers plaats en vergoeden we uw reiskosten.

Iets voor u?
Home-Start vrijwilliger word je niet zomaar. Je moet een luisterend oor kunnen bieden, empathisch vermogen hebben, opvoedervaring, een reflecterend vermogen, maar zeker ook humor en een positieve instelling. Wilt u onze nieuwe vrijwilliger worden? Aanmelden kan bij Saskia Henze via 06 57375728 of saskia.henze@stuwwelzijn.nl.

Afbeelding