Afbeelding
Foto:

Excursie Klompenwaard

GENDT - Op dinsdagavond 23 juni verzorgt camping Waalstrand uit Gendt een lezing over de natuurontwikkeling in de Klompenwaard. Een dag later volgt dan de excursie naar dit nieuwe natuurgebied dat op een steenworp afstand van de camping ligt.

De Klompenwaard is het splitsingspunt van Rijn en Waal en vormt daarmee het hart van de Gelderse Poort. Rondom Fort Pannerden is (in vijftien jaar tijd) een landbouwpolder omgevormd tot een prachtig struingebied. Tijdens de lezing en excursie zal Fokko Erhart, natuurbeheerder en natuurfotograaf, stilstaan bij de vele veranderingen die zich in het gebied hebben voorgedaan. Van de komst van de grote grazers, het graven van de nevengeul, tot het ontstaan van het ooibos en de komst van de bever.

De lezing is van 20.00 tot 21.30 uur en wordt gehouden in een zaal bij de camping (Waaldijk 23A in Gendt). De kosten bedragen 3,50 euro. Een dag later volgt de excursie, van 14.00 tot 16.00 uur (startpunt: Waaldijk 1 in Doornenburg). De kosten voor de excursie bedragen vier euro. Wandelschoenen of laarzen worden aanbevolen.

Afbeelding