Dankzij stichting SOL (Sport en Ondernemen Lingewaard) heeft Enrico La Cruz een auto gekregen voor trainingen et cetera.
Dankzij stichting SOL (Sport en Ondernemen Lingewaard) heeft Enrico La Cruz een auto gekregen voor trainingen et cetera.

Fiat 500 voor bokstalent Enrico La Cruz

HUISSEN - SOL staat voor stichting sport en ondernemen Lingewaard. Een enthousiaste ondernemersclub, die als doel heeft de jeugdsport in de gemeente Lingewaard op een hoger niveau te brengen. Een van de sporters die op ondersteuning kan rekenen is het Huissense boksertalent Enrico La Cruz (21).

Enrico La Cruz behoort tot de elite van de vaderlandse bokssport. Zijn droom is kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. La Cruz: “Daarvoor zet ik alles opzij. Veel trainen, reizen en wedstrijden en dan op het juiste moment presteren een ticket voor Rio te bemachtigen. En ik wil niet alleen meedoen, maar ook voor een medaille gaan.”

Fiat 500

Tot nu toe loopt de voorbereiding van La Cruz soepel. Met dank ook aan SOL. “Zij ondersteunen mij financieel waardoor ik me kan concentreren op het boksen. En nu krijg ik deze prachtige Fiat 500," zegt Enrico La Cruz glunderend. “SOL en Autobedrijf Paul van Dalen hebben dat geregeld. Nu kan ik voortaan met de auto naar de training. Zes keer per week, afwisselend in Apeldoorn en Papendal. Eerder was ik aangewezen op het openbaar vervoer en dat was geen pretje. Altijd lang onderweg en heel laat thuis. Nu ik een auto heb, scheelt dat veel tijd en energie.”

Missie geslaagd

SOL voorzitter Paul Zaat en Paul van Dalen van het gelijknamige autobedrijf knikken instemmend. Paul Zaat: “We hebben gezegd dat we Enrico ondersteunen en dan doen we dat goed. Niet alleen financieel, maar ook met faciliteiten. Zo kwamen we uit bij deze mooie Fiat 500. Een leuke, sportieve auto, die autobedrijf Paul van Dalen tegen gunstige condities kon aanbieden. SOL staat garant voor de huur en Paul van Dalen neemt de verzekering, belasting en onderhoud voor zijn rekening.”

Tijdens de overdracht van de autosleutels voegt Paul van Dalen daar aan toe: “Enrico is goed bezig. Laatst pakte hij goud tijdens een toernooi in Belgrado. Als hij die lijn doortrekt komt Rio steeds dichterbij. Zou toch mooi zijn, een sporter uit Lingewaard op de Spelen. Dan is niet alleen de missie van Enrico geslaagd, maar ook die van stichting SOL.”

Dankzij stichting SOL (Sport en Ondernemen Lingewaard) heeft Enrico La Cruz een auto gekregen voor trainingen et cetera.