Afbeelding

Midzomernachtconcert in Bemmel

BEMMEL - De vier seizoenen doen verschillende gevoelens ontwaken, van hoop en liefde in de lente tot melancholie in de herfst. In de loop der jaren zijn deze emoties op vele manieren muzikaal vertolkt en in liedteksten vastgelegd.

Het Nieuw Betuws Kamerkoor onder leiding van Frans van de Loo brengt een aantal hiervan ten gehore op 19 juni onder de titel 'The Sense of Seasons'. In de sfeervolle ambiance van het kerkje aan het Oude Kerkhof in Bemmel worden Engelse Folksongs uitgevoerd, maar ook het Summertime van Gershwin en een gedeelte uit de Jahreszeiten van Haydn staan op het programma.

Twee aanstormende talenten uit Lingewaard: Sterre Lennards en Niels Wiltink (zang en piano) verzorgen de intermezzo's. De pianobegeleiding is in de vertrouwde handen van Linda Bouman en het ensemble Animuze tekent voor de muzikale omlijsting. Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een drankje, wellicht (bij goed weer) 'onder de platanen'.

Het concert begint om 21.00 uur. De entreeprijs bedraagt twaalf euro en in de voorverkoop tien euro (bij boekhandel Polman in Bemmel en Bruna in Huissen). Meer informatie over Het Nieuw Betuws Kamerkoor staat op www.nieuwbetuwskamerkoor.nl.

Aquarel: Kerkje aan het Oude Kerkhof in Bemmel Schilder: Hai Verstappen