DOORLOOP Live-optredens van twee topbands in Bemmel!

Dodenherdenking in Doornenburg

DOORNENBURG - Maandag 4 mei wordt de jaarlijkse Dodenherdenking gehouden voor alle slachtoffer die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook wordt stilgestaan bij de slachtoffers die nu nog steeds vallen in de strijd om mensenrechten waar ook ter wereld.

Het thema van dit jaar is: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst. De herdenkingsbijeenkomst is in de kerk en bij het oorlogsmonument. De bijeenkomst begint om 19.15 uur in de kerk en wordt verzorgd door de Avondwakegroep, het herenkoor, Jekadee en harmonie Sint-Caecilia.

Na afloop gaat het in stille tocht naar het Oorlogsmonument, waar de plechtigheden plaatsvinden onder auspiciën van het Oranjecomité. Schutterij Gijsbrecht van Aemstel en harmonie Sint-Caecilia zullen de stoer begeleiden met stille trom.

Na afloop van de plechtigheden wordt door het Oranjecomité in het Ontmoetingscentrum een kopje koffie aangeboden. Men wordt vriendelijk verzocht vanaf 18.00 uur tot zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen.