Afbeelding
Foto:

Jubileumweekend bij

Gentenarren groots gevierd

GENDT - Zaterdag 31 en zondag 1 februari was sporthal Walburgen omgetoverd tot een groots theater. Dit alles ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum van De Gentenarren. Zaterdagavond vond de jubileum pronkzitting plaats en zondag de jubileumreceptie.

In een gevarieerd programma kregen Frank de Narrenprins en Annita, samen met de bezoekers, een fantastische jubileum pronkzitting aangeboden vol zang, dans en cabaret. De deelnemende artiesten waren Anoek, Damesraad, Der Turnverein, Gemi, Gentekwekers, Hans Hoogveld, HeMa, Hugo Peeters, Krek Wak Wouw, Minseproat, Nonsense, Prinsegarde, Prinseparels, Sprauwejagers en de Woaterkjeljes. De Zwabberbent verbond de optredens muzikaal. Alle artiesten ontvingen een staande ovatie na hun optreden. Rond 23.45 uur was het programma ten einde. De after party was erg gezellig en er werd veel nagepraat over de optredens.

Zondag waren de Gentenarren al weer vroeg in actie om de zaal in gereedheid te brengen. Vanaf 13.00 uur waren veel carnavalisten en belangstellenden naar Gendt gekomen om de Gentenarren te feliciteren. Na de receptie startte het feestprogramma in de zaal. Op aankondigen van burgemeester Marianne Schuurmans kwam het hele Gentenarren gezelschap de zaal binnen. De burgemeester sprak lovende woorden en feliciteerde de Gentenarren met hun jubileum. Aansluitend werd er een leuk en gevarieerd programma aangeboden met muzikale medewerking van De Bevelanders. De optredens van de Duitse dansgardes maakten grote indruk. De band Seven Days Music zorgde ervoor dat het jubileumweekend op grootse wijze werd afgesloten.

Mede door de inzet van vele vrijwilligers was het een fantastisch jubileumweekend. Het bestuur van de Gentenarren is iedereen die heeft meegewerkt aan dit jubileumweekend dankbaar. Binnenkort staat op de website van De Gentenarren en in d'n Durslag meer over het jubileumweekend.