Afbeelding
Foto:

Stichting De Zandse Kerk zoekt vrijwilligers

HUISSEN - Stichting De Zandse Kerk heeft eind augustus haar plannen gepresenteerd aan het bestuur van Parochie De Levensbron. De reacties waren positief met termen als professioneel, ambitieus, realistisch en doordacht. Nu is het tijd om de plannen bekendheid te brengen en om de gemeenschap te betrekken. Een belangrijke doelstelling van de stichting is het inzamelen van 100.000 euro om het onderhoud aan de Zandse Kerk te kunnen realiseren.

Uw uitvaart in eigen omgeving! Stichting De Zandse Kerk wil de Zandse Kerk aankopen en staat voor behoud van dit gebouw als kloppend hart binnen de Zandse gemeenschap. Daarnaast staat zij voor het behoud van de identiteit en cultureel erfgoed van 't Zand. Dit komt tot uiting doordat het huidige mortuarium wordt onderworpen aan een verbouwing, waardoor het een eigentijdse rouwkamer wordt met alle hedendaagse voorzieningen. Dit is nodig om de ruimte geschikt te maken voor het opbaren van overledenen en het organiseren van intieme uitvaartdiensten. Daarnaast is het kerkgebouw te gebruiken voor avondwaken en grotere niet-kerkelijke uitvaartdiensten. Het is dan ook een mooie gedachte dat mensen tot in lengte van jaren hun uitvaart in 'eigen omgeving' mogen hebben.

Activiteiten voor de gemeenschap. Naast uitvaarten zal het kerkgebouw gebruikt worden om activiteiten te organiseren. Met vrijwilligers denkt Stichting de Zandse Kerk aan concerten, workshops, rommelmarkten en koffieochtenden. Veel van deze activiteiten zullen nog nader uitgewerkt worden. Voor nu zal al wel gewerkt worden aan kerstactiviteiten; deze zullen al laten zien wat stichting De Zandse Kerk de gemeenschap te bieden zal hebben. Meer informatie hierover volgt spoedig.

Samen sterk voor 100.000 euro. De komende tijd zal vooral in het teken van het werven van fondsen om vooral het onderhoud aan het gebouw te bekostigen. Met een meerjarig onderhoudsplan van 220.000 euro en de jaarlijkse inkomsten in het vooruitzicht is de doelstelling gesteld, dat er 100.000 euro ingezameld moet worden, alvorens het kerkgebouw aangekocht kan worden van Parochie De Levensbron. Hiervoor zullen de vrijwilligers van de stichting acties opzetten onder de inwoners van 't Zand en bedrijven om hulp vragen en de diverse fondsen benaderen. Het bestuur van de stichting geeft te kennen dat het bedrag op het oog groot lijkt, maar denkt dat dit bedrag gehaald wordt. Samen kan dit doel behaald worden!

Om deze actietijd goed gestalte te geven Is stichting De Zandse Kerk op zoek naar vrijwilligers die willen helpen. Vele handen maken licht werk en zorgen ervoor dat de doelstelling snel behaald wordt. "Hebt u interesse? Neem contact op met stichting De Zandse Kerk per e-mail naar info@zandsekerk.nl of bel naar 06 45534896. Uw hulp is welkom."