Fietsers kunnen straks hier hun weg richting Angeren en Gendt vervolgen (Foto Sjaak Veldkamp)
Fietsers kunnen straks hier hun weg richting Angeren en Gendt vervolgen (Foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Lingepad in Park Lingezegen dit jaar compleet

BEMMEL - Het laatste stuk recreatief fietspad langs de Linge wordt dit jaar aangelegd. De gemeente heeft na jaren van bezwaarprocedures en overleg overeenstemming bereikt met Gerard Steenhof die het fietspad naar zijn mening te dicht bij zijn boerderij aan de Karstraat zag komen. Door met het tracé iets te schuiven en grondruil zijn beide partijen er uit gekomen.

(van de redactie)

Het ontbrekende fietspad ligt in Park Lingezegen tussen de Karstraat en de Heuvelsestraat in Bemmel. Al jaren is de gemeente van plan om het fietspad door te trekken. Volgens het college wordt met de aanleg de verkeersveiligheid voor zowel de fietsers als het gemotoriseerd verkeer verbeterd. Vooral de oversteek op de Karstraat staat nu als knelpunt te boek. Fietsers op het Lingepad die vanaf Angeren komen negeren massaal de aangegeven omleiding en steken schuin de drukke Karstraat over richting de Lingewal.

De uitvoering ligt in handen van Park Lingezegen. Volgens het projectbureau worden de betonnen platen na de zomer gelegd. Die werkzaamheden duren ongeveer een maand. Daarna kunnen fietsers zonder onderbreking gebruik maken van het Lingepad.