Afbeelding
Foto:

Koorscholing en meer bij Elstermannenkoor

ELST - Het mannenkoor is op 25 augustus weer gestart met zijn repetities. Na een succesvolle koorreis naar Zülpich is het koor inmiddels weer gestart met haar medewerking aan De Kersentuin naar een stuk van Tjechov in boerderij de Bredelaar. Meer informatie staat op de site van Theater De Plaats. Dit is in een notendop het meer van het koor. Maar het wil (nog) meer: streven naar een hoger muzikaal niveau en meer leden.

Om dit alles mogelijk te maken start het koor onder leiding van de huidige dirigent, Monique Verhoeven, met koorscholing. Deze aspirant zangers gooien we dus niet in het 'muzikale diepe', maar worden begeleid. De koorscholing bestaat uit een tiental lessen van veertig minuten en worden op de maandagavonden gegeven van 18.30 tot 19.25 uur in Onder de Toren te Elst. Gaande weg de cursus zullen de aspirant-leden dan in het koor worden ingevoegd. Ook krijgt men introductie in een programma dat thuis studeren mogelijk maakt. "Wij helpen u op weg te ontdekken, dat u meer kunt met uw stem."

De cursus vindt plaats tot en met 1 december. Aspirant -eden van het EMK betalen veertig euro per persoon. Deze cursus staat voor iedereen open en kost inclusief het cursusboekje 'Ontdek je stem' veertig euro. Als men lid wordt van het koor, zal dit bedrag in mindering worden gebracht op de contributie.

De cursus start op maandag 22 september om 18.30 uur in Onder de Toren te Elst. Bestuur, dirigent en leden zijn er van overtuigd dat in Elst en omstreken zeker nog zangtalenten zijn,

Voor informatie kan men contact opnemen met Geert Hasselbach, 0481 372911 email geri.hasje@hetnet.nl.