Afbeelding
Foto:

Bouw mee aan het wereldrecord Levende Windmolen

LENT - Op zondag 5 oktober om 12.00 uur wordt bij Nijmegen-Lent een poging gedaan het wereldrecord 'grootste levende windmolen' te vestigen.

In het weekend van 4 en 5 oktober vindt het jaarlijkse culturele festival de Oversteek plaats. Op 5 oktober zijn ook Project A15 en de coöperatie WindpowerNijmegen te gast. Op één van de festivallocaties - Landgoed Doornik bij Nijmegen-Lent - organiseren zij diverse 'Voor de Wind'-activiteiten. Daarbij wordt ook de uitdaging aangegaan om een wereldrecord te vestigen door met zoveel mogelijk mensen een 'levende windmolen' te vormen, als statement vóór windenergie. Het wereldrecord-initiatief wordt gesteund door Gemeente Nijmegen.

De wereldrecordpoging vindt plaats vlakbij landgoed Doornik (tussen Lent en Bemmel) in het weiland aan de uiterwaardenkant van de Waaldijk ter hoogte van Sprok (ongeveer vijf minuten fietsen vanaf de Waalbrug).

Iedereen wordt opgeroepen om deel te nemen. Het doel is om met duizend mensen op de grond in de vorm van een windmolen te gaan staan. Deze windmolen zal van bovenaf gefilmd en gefotografeerd worden, als bewijs voor het Guiness Book of Records.

De windmolen zal niet alleen levend zijn omdat de mensen de mast en de wieken van de windmolen gaan vormen, maar ook omdat de wieken zullen gaan draaien. De mast van de windmolen wordt 100 meter lang en de draaicirkel van de wieken wordt 100 meter breed. Deze afmetingen komen ongeveer overeen met het formaat van de windmolens van het vlakbij geplande Windpark Nijmegen-Betuwe.

Meer informatie staat op www.levendewindmolen.nl.