Verslag OSBO-schaakcompetitie

Algemeen

MILLINGEN - Op 14 januari speelden we thuis tegen het Nijmeegse UVS. Als we ons willen handhaven in de derde klasse moeten we tegen hen punten pakken.

UVS heeft een jeugdtrainster opgesteld op het zesde bord en onze nestor René mag het met wit tegen haar opnemen. Na de gebruikelijke openingszetten opent René de stelling. Als ze de pion met het paard neemt komt hij beter te staan, en met de loper nemen kan niet, dacht Rene. De loper slaat toch en tot grote schrik komen alle zwarte stukken de damevleugel slopen. René is kansloos.

Ben op bord 5 heeft een tegenstander die duidelijk op remise uit is en nadat de stelling is dicht geschoven, wordt inderdaad remise overeen gekomen. Gerben op bord 4 speelt een levendige aanvalspartij. De tegenstander doet goed mee. Met veel vuur en dreigingen offert Gerben een pion voor aanvalskansen. Maar na veel strijd wordt ook deze partij remise.

Ton op 3 heeft zijn maatje weer gevonden. Met een sterke opening en goed middenspel wint hij een pion en na ruim drie uur spelen weet hij dit voordeel in winst om te zetten.

Als even later ook Frank remise maakt hangt alles af van Bernd op het eerste bord. Met zorgvuldig spel brengt hij uiteindelijk zijn tegenstander in tijdnood, valt aan over de damevleugel en overmeestert zijn tegenstander.

Uitslag: Millingen – U.V.S. : 3 ½ - 2 ½ .

Uitgelicht

Digitale krant