Afbeelding

Jeugdsymfonieorkest-dag Rhenen

Algemeen

RHENEN - Op zaterdag 13 februari is er in Rhenen de Jeugdsymfonieorkest-dag. Op deze dag gaan we met heel veel kinderen van 10:00 uur tot 15:00 uur oefenen in de bezetting Symfonie orkest. Vioolleerlingen van Hanna Koens, cello leerlingen van Mirjam Daalmans, fluitleerlingen van Iris van der Wardt en leerlingen van Ons Genoegen vormen samen dit grote Jeugd Symfonie orkest. Het Jeugd symfonie orkest staat onder leiding van Bert Groothedde. In totaal hebben zich 80 muzikanten opgegeven om mee te doen!

Hanna Koens over de dag: "Mijn vioolleerlingen hebben een keer meegewerkt aan een mooi kerstconcert georganiseerd door muziekvereniging Ons Genoegen. Dat was ontzettend leuk maar de blazers en slagwerkers waren in de meerderheid waardoor je de strijkers nauwelijks kon horen. Het bracht mij op een idee: "Een jeugdsymfonieorkest-dag".

Deze dag zijn de strijkers in de meerderheid (ongeveer 50 leerlingen uit Rhenen en van Muziekschool de Muzen Veenendaal). Er is door iedereen op het idee voor de jeugdsymfonieorkest-dag enthousiast gereageerd. Ook de collega lespraktijken en Ons Genoegen werken met veel enthousiasme mee en helpen mij bij de organisatie."

"Het wordt volgens mij heel gaaf! Tegelijk is het ook spannend omdat je nooit van te voren weet hoe zo'n repetitiedag gaat lopen en wat het resultaat zal zijn. De stukken die we spelen zijn o.a Academic Festival Ouverture van J. Brahms en Slavonic Dance no.1 van A. Dvorak. Om 15:00 uur geven we een concert in de Cunerakerk in Rhenen. Iedereen kan komen luisteren naar dat wat we die dag samen bereikt hebben. De entree is gratis."

Cultuurplatform Rhenen en Klassiek aan de Rijn

"Deze projectdag met als afsluiting het concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds van Cultuurplatform Rhenen en Klassiek aan de Rijn. Die avond wordt er ook een concert gegeven door de Italiaanse meesterpianist Enrico Pace. Kom je naar de Jeugdsymfonie-orkest-dag of speel je mee? Dan krijg je korting op het concert van Enrico."

Uitgelicht

Digitale krant