Afbeelding

Het fantastische dagelijkse leven van Bosch en Bruegel

Algemeen

ELST - De schilders Hieronymus Bosch en Pieter Bruegel de Oude laten in hun werk dagelijkse beslommeringen zien. Ze tonen ons fantastische taferelen met angst, humor, spot, hoop op verlossing en maatschappijkritiek. De meest intrigerende vraag is misschien wel: waarom kunnen wij onze ogen maar niet van deze extravagante kunst af houden? In de lezing worden ook tijdgenoten van Bosch en Bruegel besproken.

De avond wordt georganiseerd door Stichting Creatief Collectief Elst (CCE). Spreker is Arno van Hoeven. Hij is bezig met een Research Master ‘Kunst in de Nederlanden’ aan de Universiteit Utrecht. Arno hield al vaker een voordracht voor CCE en werd steeds goed gewaardeerd door het publiek. Bij voldoende belangstelling organiseert Arno een bezoek aan de groots opgezette overzichtstentoonstelling over Bosch in het Noord-Brabants museum in Den Bosch, te zien van 13 februari tot en met 8 mei.

Stichting Creatief Collectief is een kleinschalig cursuscentrum waar cursussen worden gegeven als schilderen, keramiek, beeldhouwen en mozaïek. Ze organiseert de thema-avonden ter verdieping van de eigen cursisten, maar zeker ook voor andere belangstellenden. Voor meer informatie: www.creatiefcollectiefelst.nl

De avond is in de Openbare bibliotheek Europaplein in Elst op vrijdag 19 februari van 20:00 uur, zaal open 19.30 uur.
Aanmelden: info@creatiefcollectiefelst.nl of bij Ella de Wilde 06 5372 1720. Er wordt een vrijwillige bijdrage bij de uitgang gevraagd.

Uitgelicht

Digitale krant