Vincent en Sander Crooijmans: Nederlands kampioen, Nederlands record, tien medailles

ZETTEN - Vincent en Sander Crooijmans hebben tijdens het Nederlands junioren- en Jeugdkampioenschap zwemmen korte baan (28 tot en met 30 januari) liefst tien medailles gewonnen. Waaronder drie nationale titels en een Nederlands juniorenrecord.

Op de eerste dag van het kampioenschap kwamen ze uit op de 400m vrijeslag en beiden waren medaillekandidaat. Lastig: niet alleen strijden tegen andere zwemmers maar ook nog tegen je broer. In een zeer spannende wedstrijd lukte het alleen Vincent om op het erepodium te komen. Vincent werd derde en Sander (4de). De eindtijden van beiden waren echter om door een ringetje te halen. Op de 200m rugslag eindigde Vincent op de ondankbare 4de plaats. Maar vervolgens werd hij Nederlands Kampioen op de 1500m vrije slag!

Sander veroverde op die 1500m het brons. Op de 400 wisselslag in het middagprogramma wist Sander met een sterke race een zilveren medaille te bemachtigen. Dag twee werd afgesloten met de estafette 4x200m vrijeslag. Het estafetteteam bestaande uit Sander en Vincent Crooijmans, Thom Delno en Sten Postma wist niet alleen met ruim verschil de concurrenten te verslaan en zo goud te in de wacht te slepen, maar ook bleek hun gezwommen tijd een nieuw Nederlands Junioren Record voor verenigingen te zijn. De volgende dag verschenen Sander en Vincent aan de start op de 200m vrijeslag. Ook hier behaalde Vincent brons. Bij de 200m schoolslag zwom Sander heel knap naar een bronzen plek. Bij de estafette: de 4x100m vrijeslag zwommen de jongens weer fantastisch en haalden het tweede estafettegoud binnen. Dit bracht het totaal op vijf medailles voor Vincent en vijf medailles voor Sander.