Gemeentetoren krijgt alsnog ruimte voor smallere Lange Jan

Algemeen

BERG EN DAL – Het college was in principe niet meer bereid om banieren of spandoeken tegen de toren van het gemeentehuis te monteren, omdat de banieren in de afgelopen jaren de nodige schade hebben veroorzaakt aan de toren.

Afgelopen zomer is de schade aan het metselwerk van de toren hersteld voor een bedrag van 6.500 euro. Door te kiezen voor een ophangsysteem voor smallere spandoeken wordt de kans op schade kleiner, doordat volgens een woordvoeder van de gemeente, de kabels met afstandhouders en onder een lichte voorspanning kunnen worden gemonteerd. Daarnaast vangen de smallere doeken minder wind. Naast de vervanging van de oude bekabeling/constructie dat 6.218,50 exclusief BTW kost worden de jaarlijkse kosten (levensduur inclusief mogelijk reparaties metselwerk) geraamd op 1.500 euro.

Met het voorgestelde systeem is de kans op schade vele malen kleiner en is daarnaast gebruiksvriendelijker voor het ophangen van de reclamedoeken zoals De Lange Jan. Als De Lange Jan terugkomt aan de gevel van de toren van het gemeentehuis, zal het in ieder geval een smallere Lange Jan gaan worden.

Uitgelicht

Digitale krant