Schakers Elster Toren winterkampioen!

Algemeen

ELST - Op maandag 7 december heeft het eerste team van Elster Toren zich door een spectaculaire winst op De Toren uit Arnhem alleen aan kop genesteld in de eerste klasse van de OSBO. In deze uitwedstrijd kregen de spelers uit Elst eerst te maken met een grote achterstand: er gingen twee partijen verloren en drie eindigden in remise. Daarna keerde het tij.

Voor Elst scoorden Marc Groenhuis, John van Ginkel en John Remmerts in een zinderende slotfase drie overwinningen op rij, waardoor de eindstand 4,5-3,5 in het voordeel van Elster Toren werd. Omdat naaste concurrent UVS uit Njmegen verrassend verloren heeft van PION uit Groesbeek, gaat Elster Toren halverwege het seizoen alleen aan de leiding en mag het zich winterkampioen noemen. In januari gaat de competitie verder en komt Rokade uit Lichtenvoorde op bezoek.

De Elster Toren heeft de wekelijkse clubavond op donderdag in Zalencentrum Onder de Toren. De jeugd speelt er vanaf 18.15 uur, de volwassenen vanaf 20.00 uur. Heeft u belangstelling in de schaaksport? U bent er altijd van harte welkom.

Het duurt nog wel even, maar op 20 februari 2016 wordt voor de tiende maal een open schaaktoernooi georganiseerd. Er doen veel huisschakers en amateurs aan mee. Het is een leuke manier om met de schaaksport kennis te maken. Aanmelden kan via de website van Elster Toren.

Ook voor de jeugd wordt er in Elst veel georganiseerd. Zo vindt er op 16 januari 2016 het Overbetuwe Basisschool Toernooi plaats, het eerste van een reeks jeugdtoernooien waarvan uiteindelijk het Nederlands Kampioenschap in juni plaatvindt. Meer informatie vindt u op de website van de club.

Uitgelicht

Digitale krant