Afbeelding

Thema-avond over architect Renzo Piano

Algemeen

ELST - Stichting Creatief Collectief verzorgt op 11 december om 20:00 uur, alweer haar achtste thema-avond. Deze keer staat de Italiaanse architect Renzo Piano centraal. Hij werd vooral bekend door het revolutionaire ontwerp voor het museum Centre Pompidou in Parijs. De avond is in Openbare bibliotheek Europaplein in Elst.

Renzo Piano is een architect met een neus voor design. Hij heeft inmiddels een indrukwekkende lijst van beroemde ontwerpen op zijn naam staan. Denk aan het Kansai International Airport in Japan, Wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam en het Tjibaou Cultural Centre in de Nieuw-Caledonische hoofdstad Nouméa. Ontwerpen doe hij vaak in samenwerking met anderen.

Deze inleidster is architecte Karin Angelika Egge, een Duitse architecte die bij internationaal bekende architecten werkte in München, Londen en Parijs. Onder andere bij Richard Rogers Partnership en Atelier Claude Vasconi. Sinds 1994 is zij partner bij Van Ardenne architecten Arnhem. Wellicht ter geruststelling die denken dat de lezing in het Duits is: Karin Egge spreekt uitstekend Nederlands!

Stichting Creatief Collectief is een kleinschalig cursuscentrum waar cursussen worden gegeven als schilderen, keramiek, beeldhouwen en mozaïek. Ze organiseert de thema-avonden ter verdieping van de eigen cursisten, maar zeker ook voor andere belangstellenden. Voor meer informatie: www.creatiefcollectiefelst.nl. Aanmelden: info@creatiefcollectiefelst.nl of bij Ella de Wilde 06 53721720.

Uitgelicht

Digitale krant