Afbeelding

HPC-leerlingen werpen blik op de muur

Algemeen

ZETTEN - De HPC-leerlingen zijn terug in de tijd gegaan via het project ‘Blik op de muur’. Gastspreker Anja Fricke vertelde over haar verleden in de DDR.

Het project Blik op de muur. In het kader van 25 jaar Duitse eenwording vertellen ooggetuigen van de Duitse deling op Nederlandse scholen over hun ervaringen. Verschillende scholen in Nederland krijgen gastlessen van personen die zijn opgegroeid in de DDR of in West-Berlijn.

Anja Fricke vertelde aan de HPC-leerlingen over haar opvoeding, haar schooltijd en haar dagelijkse leven. Ook nam ze persoonlijke documenten en kenmerkende voorwerpen uit het DDR-museum mee. Het doel van het project is leerlingen meer te betrekken bij de recente geschiedenis van Duitsland. Leerlingen gaven aan dat vijftig minuten eigenlijk tekort was en daarom zal Anja Fricke voor deze klassen in het voorjaar nog een keer terugkomen om op vragen van leerlingen in te gaan en eventueel de examenstof aan de hand van concrete voorbeelden te verduidelijken. Het HPC streeft deze manier van levendig onderwijs sterk na.

Uitgelicht

Digitale krant