Afbeelding

Minioren ZVO verdienstelijk bij sprintkampioenschappen

Algemeen

OVERBETUWE - Vijf zwemmers van de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) hebben een verdienstelijke prestatie geleverd tijdens de Miniorensprintkampioenschappen in Arnhem. Zij waren goed voor in totaal zes persoonlijke records en twee clubrecords.

Dejan Maassen kwam verdienstelijk uit op de 50m schoolslag en bleef met zijn tijd van 59.93 net onder de minuutlimiet. Luc McCarthy kwam uit op drie afstanden. Op de 50m vrije slag werd hij vijfde en verbeterde hij zijn persoonlijk record met bijna twee seconden. Op de 50m rugslag deed hij er ook bijna een seconde sneller over. Op de 50m schoolslag zette hij een verdienstelijke tijd neer. Zijn broer Odo McCarthy kwam uit op de 50m vrije slag. Op zowel de 50m rugslag als de 50m schoolslag verbeterde Odo zijn persoonlijke records met enkele seconden.

Iris de Meij zwom met een tijd van 35.73 seconden op de 50m vrije slag bijna twee seconden sneller dan voorheen. Daarmee verbeterde zij meteen ook het clubrecord. Een persoonlijke verbetering en een verbetering van het clubrecord was er voor Iris ook op de 50m rugslag . Verder kwam Iris nog verdienstelijk uit op de 50 schoolslag.

Gyan Spaan zwom in zijn vierde officiƫle wedstrijd naar een verdienstelijke zesde plaats op de 50m schoolslag met een tijd van 55.88 seconden. Gyan legde gelijk ook beslag op het clubrecord op deze afstand. Op de 50m vrije slag kwam hij tot een tijd van 53.21 seconden.

Alle ZVO-zwemmers hebben zich deze wedstrijd weer van hun goede kant laten zien en getoond dat er in de toekomst progressie mogelijk is.

Uitgelicht

Digitale krant