Politie beëindigt eierengevecht

Algemeen

GROESBEEK – De politie van Groesbeek heeft vrijdagmiddag een einde gemaakt aan een eierengevecht, dat plaatsvond op de parkeerplaats van de Canadese erebegraafplaats en directe omgeving aan de Zevenheuvelenweg.

Na diverse meldingen van passanten dat vanuit rijdende auto's men elkaar bekogelden met eieren. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij acht auto's aan die allel onder de eierstruif, meel en resten vis zaten. In de auto's zaten in totaal 39 studenten die gezien de grote puinhoop die zij achtergelaten hadden allemaal op de bon gingen.

Het waren leden van een studentenvereniging uit Nijmegen die een rally hadden. Daarnaast zullen de reinigingskosten van de parkeerplaats en eventuele aangerichte schade eveneens op hun verhaald gaan worden. Het is volgens de politie nog onduidelijk of naast de auto's van de studenten ook passerende auto's op de Zevenheuvelenweg of elders met eieren zijn bekogeld, waarbij mogelijk schade is ontstaan. De politie roept eventuele gedupeerden op hiervan aangifte te doen via 0900 8844.

Uitgelicht

Digitale krant