Afbeelding

Hervormde school in nieuwe tenues succesvol op korfbaltoernooi

Algemeen

OPHEUSDEN - Liefst 102 leerlingen van de hervormde school uit Opheusden deden op 23 september mee met het jaarlijkse korfbaltoernooi in Zetten. Allen in een nieuwe tenue.

Omdat de animo voor sportactiviteiten op de hervormde school groot is, kwam er de laatste jaren steeds meer behoefte aan uitbreiding van het aantal sporttenues.

Dankzij een spontane actie van een ouder om geld in te zamelen kwam er een mooi bedrag beschikbaar voor sportkleding. Een aantal ‘kleine sponsors’ zorgde voor een mooi startbedrag. "Daar zijn we hen dankbaar voor! Toch bleek al snel dat dit niet genoeg was om alle kinderen in het nieuw te steken."

Tot grote verrassing van de school besloten Betuws Planten Centrum en Betuweplant B.V. uit Opheusden om samen met Van Dijk Bedrijfskleding de handen ineen te slaan. Samen zorgden ze ervoor dat de school 150 nieuwe tenues kon bestellen. De kinderen en leerkrachten van De Hervormde School willen graag alle sponsoren hartelijk bedanken voor dit fantastische cadeau!

De middag werd helemaal mooi toen aan het einde bleek dat maar liefst twee teams de eerste prijs hadden veroverd. Groep zes won de finale met liefst 6-1 door doelpunten van Bram TornBroers, Luc Berends en Tobias Dirksen. Deze groep mag nu deelnemen aan het Gelders kampioenschap. Groep zeven moest na een spannende 0-0 wedstrijd tegen de Ds. Van Lingeschool strafworpen nemen. Na liefst vijftien strafworpen was er nog steeds niet gescoord. Uiteindelijk was het Janco Arends die de allerlaatste strafworp wist te benutten waardoor ook groep zeven zich kampioen mag noemen.

Uitgelicht

Digitale krant