Theatergroep Aluin in de Betuwe: Ken je klassiekers

Algemeen

KESTEREN - Op zondag 4 oktober wordt door drie jonge acteurs van theatergroep Aluin www.aluin.nl een bijzondere voorstelling in de Midden Betuwe gegeven. Op een uitdagende en verrassende manier worden kort tien klassieke Bijbelverhalen gespeeld.

En passant wordt de verwantschap met de Koran en de Joodse Tenach benoemd. Het optreden is in De Voorhof, Nedereindsestraat 30c in Kesteren om 19.30 uur. Alle belangstellenden welkom! Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Bijbelverhalen zijn een grote inspiratiebron voor schrijvers, schilders, theatermakers en filmregisseurs. In deze tijd van ontkerkelijking groeien velen niet meer op met deze klassieke verhalen. "En ook als u er wel mee bent opgegroeid zal dit theater u een nieuwe en verfrissende kijk geven op soms overbekende verhalen. Liefde, verlangen en jaloezie zijn oer- menselijk en daarom tijdloos."

Dit theater is de openingsvoorstelling van het nieuwe seizoen 2015/2016 van de werkgroep Vorming en Toerusting in de Midden Betuwe. Een werkgroep waar in zes verschillende kerken in de regio zijn vertegenwoordigd. Het hele programma met twintig activiteiten georganiseerd door deze werkgroep is te vinden op www.gele-boekje.nl Het hele seizoen door is iedere belangstellende welkom.

Uitgelicht

Digitale krant