Afbeelding

SKO Batavorum en StisamO starten bestuurlijke samenwerking Samen groeien in uitdagend onderwijs

Algemeen

BETUWE -StisamO en SKO Batavorum zijn schoolbesturen met samen vijftien openbare en katholieke basisscholen in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard.

De Raden van Toezicht en bestuurders hebben met elkaar gesproken over de toekomst van beide stichtingen. Samen nòg sterker worden en inzetten op duurzame onderwijsontwikkeling, dat is waar beide besturen de komende periode in willen investeren. Om dit te bekrachtigen hebben de bestuursvoorzitters en de voorzitters van de raden van toezicht van StisamO en SKO Batavorum op woensdag 16 september een intentieverklaring getekend. Beide stichtingen zien samenwerking als kans om samen te groeien in uitdagend onderwijs, in kwaliteit van onderwijs, in professionalisering van medewerkers en in relatie met de omgeving.

Minder en meer vrijblijvende samenwerkingsvormen worden de komende periode onder de loep genomen. De meest vergaande vorm kan leiden tot een bestuurlijke fusie. Ook die optie wordt onderzocht. Perspectief voor beide besturen is het ontstaan van (een) krachtige en professionele onderwijsorganisatie(s) met scholen die voor kinderen het verschil maken; scholen die open staan voor alle leerlingen en die het beste en best passende 21e eeuwse onderwijs bieden. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Uitgelicht

Digitale krant