Judasoor en dodemansvingers, herfst in 't Pakhuis Hemmen

Algemeen

HEMMEN - De herfst is de tijd van paddenstoelen, zaden en vruchten. In ontmoetingscentrum 't Pakhuis aan de Boelenhamsestraat 7 in Hemmen wordt dat zichtbaar en tastbaar.

De rijkdom aan vormen is al even intrigerend als de namen. Judasoor en dodemansvingers bestaan echt. We laten echte paddenstoelen zien en van kwetsbare soorten zijn er prachtige, professionele foto's aanwezig Natuurlijk horen op een herfstexpositie eikels en beukennootjes thuis, maar er zijn veel meer vruchten en zaden. En het aardige is dat het om soorten gaat die allemaal in Hemmen voorkomen.

Zoekend tijdens een wandeling over het landgoed kun je ze terugvinden. Voor kinderen zijn er spelletjes en zoekopdrachten over de herfst aanwezig. De expositie is gratis te bezoeken van 27 september tot en met 15 november op alle zondagen van 13.00 tot 17.00 uur, na 1 november van 13.00 tot 16.00 uur. "Op 16 mei hebben wij een struintocht georganiseerd in de Loenense Buitenpolder. Een aantal deelnemers aan die tocht heeft, met aanwijzingen van een beroepsfotograaf, mooie foto's gemaakt. In ons auditorium laten wij een collage van deze foto's zien."

Uitgelicht

Digitale krant